Japanese food in America /
アメリカの和食レストラン

2018.1.10 [Language Center Blog] 教職員  担当: Daniel Stifler

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 Hi from America! Today I went with my father and my son and daughter to a Japanese restaurant. I think you'd be surprised if you went to a Japanese restaurant in America. Some things are similar - the edamame tasted very good and the miso soup had tofu and wakame, just like in Japan - but the sushi is very different! I had a "Crouching Tiger, Hidden Dragon" roll. It had shrimp tempura, avocado, fish eggs, and lots of sauce! It was good, but I was surprised by how expensive it was - 1500 yen!

アメリカからこんにちは!今日私は、父と息子と娘と一緒に和食レストランに行きました。あなたがもしアメリカの和食レストランに行ったら、きっと驚くでしょう。日本と全く同じものもあります。枝豆は美味しいし、味噌汁には豆腐とわかめも入っています。これらは日本のものと全く同じです。しかし、寿司は全く異なります。私は「クラウチング・タイガー・ドラゴンロール」を食べました。海老の天ぷらとアボカド、いくら、様々なソースが入っていました。とても美味しかったのですが、私はその値段に驚きました、何と1,500円でした!


 Japanese food is very fashionable in the US. Everyone in the restaurant was super cool and well-dressed, but I don't think they've ever been to Japan!
アメリカにおいて、寿司はとてもファッショナブルだと思われています。和食レストランに行くときはみなオシャレをします。日本だとそのような事はしませんね。   Translated by H.M 高1